PTlinkSockSControl 1.1.0
Tanıtım:
PTlink IRCd Versiyonu için Socks Control
farenizin sağ tuşuyla tıklayıp 'Hedefi Farklı Kaydet'e basınız
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
PTlink Services 2.25.0
Tanıtım:
IRC Servislerinin Bu sürümünde modül desteği yenilemesi ve yeni ChanServ komtları bulunuyor. Linux sistemlerinde rahatlıkla kullanılabilecek bu IRC Servisleri hem profesyonel sohbet sunucuları hazırlamak için, hem de deneme amaçlı kullanımlar için tamamen ücretsiz bir uygulamadır. Tam uyum için UnrealIRCD Servislerini kullanmanızı öneririz. PTLink Servisleri ile chat scriptinizin bütün komutlarını da kullanabileceğinizi unutmayınız.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
PTlink 6.9.3
Tanıtım:
PTlink ircd versiyonunun son sürümü.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
NeoStats 2.5.21
Tanıtım:
Irc Sunucusu olanlar için ek servisler Statserv, global ve operserv gibi birçok özelliği mevcut. Özellikle UnrealIRCD ile beraber kullanıldığında tam anlamıyla profesyonel bir sunucu kurabileceğiniz bu servis paketi ile artık sizin de tam özellikli ve sorunsuz bir IRC sunucunuz olacaktır.
NeoStats ek modül desteği ile beraber gelmektedir. Yani bu servis paketine ek olarak kendi özel servislerinizi de kullanabilir, program ile bütünleşmelerini sağlayarak hiçbir sunucuda olmayan üstün özelliklere sahip süper irc sunucunuzu oluşturabilirsiniz.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
MySQL (Linux) 5.1.11 Beta
Tanıtım:
MySQL, günümüzde çok popüler olan, performansı büyük paralar verilerek satın alınan veritabanları ile yarışabilen alternatif bir veritabanı yönetim sistemidir. MySQL'e bir başka tasvirle PHP'nin ikiz kardeşi denilebilir. MySQL; güvenilir ve kolay kullanılabilen bir veritabanı yönetim sistemidir. Üstelik çok büyük miktarlarda veri depolayabiliyor ve büyük şirketler tarafından da tercih ediliyor. Aynı PHP gibi bilgi paylaşımının bir ürünü olarak açık kaynak kodlu olarak sunulan MySQL'un ticari olmayan kullanımı ücretsizdir. Eğer ticari amaçla kullanmak istiyorsanız, belli bir ücret ödemeniz gerekiyor.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Magick II 0.b12
Tanıtım:
irc için güzel, kullanışlı hızlı bir services versiyonu. Win32 sürümü de var.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Lynx 2.8.5
Tanıtım:
Linux için metin tabanlı Web tarayıcıların en iyisi. İnternete bağlanıp, sitelerde sörf yapmanız için illa da KDE veya GNOME gibi bir pencere yöneticisine sahip olmanız gerekmez. Lynx, konsolda çalışır ve internetin renksiz ekranda gözterebileceği herşeyini gösterir.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
LP - PPP Dialer 2.1
Tanıtım:
Üreticinin Açıklaması
LPPPP bir PPP çevirici ve dial-up kullanım için yazılmış bir uygulamadır. Bu uygulamada internet servis sağlayıcıların kendi müşterilerine temin ettikleri dial-up bağlantı ile beraberinde gelen bir uygulama gereksinimi düşünülerek yazılmıştır. Uygulama içinde daha önceden belirlenmiş bir adresten telefon numaralarının güncellenmesi, bağlantı anında istenen web sayfalarının müşteriye tanıtım amaçlı olarak gösterilmesi gibi özellikler bulunmaktadır. Uygulama qt kitaplıkları kullanılarak yazılmıştır. PPP betikleri ve ayar dosyaları üzerinde işlem yapmaktadır. Kurulum ve kullanımı basitleştirilmiştir.
Haber Listesi
Haberleşme listesi için
[email protected] adresine bir boş mail atabilirsiniz.
Kurulum
Uygulama kaynak kodu içinde bulunan compile-install.sh dosyası çalıştırılmalıdır.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
KMail 3.0.3
Tanıtım:
KMail, linux için yapılmış ve hemen hemen her dağıtımda yer alan bir e-posta alma/gönderme yazılımıdır. Proje şu anda 1.8 sürüm kaynak kodlarını yayınlıyor fakat burada verilen paket ise
RedHat tarafından geliştirilen 3.0.3 sürümüdür.
KMail sıradan bir kullanıcının rahatça kullanacağı şekilde bir arayüze sahip. İstediğiniz kadar pop3 destekli hesabı ekleyebilir ve aralarından da birini
ön tanımlı olarak ayarlayabiliyorsunuz.
Dikkatli olmanız gereken bir husus, hesap ayarları içinde yer alan, e-postaların alındıktan sonra sunucuda bırakılıp bırakılmaması. Eğer "Sunucudan Sil" seçili ise postalarınız sadece bilgisayarınızda oluyor.
Eğer yoğun olarak kullanmadığınız, sadece yazışma yaptığınız bir posta hesabınız varsa denemekte fayda var.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
CCux Linux 0.9.8
Tanıtım:
CCux Linux, hemen hemen piyasadaki her işlemciyle uyumlu olarak çalışabilecek şekilde tasarlanıp, hazırlanmış bir işletim sistemi.
Kernel 2.6 çekirdeği kullanıyor. Oturum açma yöneticisi olarak
GRUB'u kullanıyor.
Yeni ve farklı bir linux dağıtımı denemek isteyen kullanıcılar için bir fırsat.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Network Security Toolkit [Live CD] 1.2.3
Tanıtım:
Network Security Toolkit-NST (Ağ güvenlik Araçları) Fedora Core 2 tabanlı özel araçlarla donatılmış Live CD(Çalışan CD)'dir. Adından da anlaşılabileceği gibi Ağ güvenliği konusunda özelleştirilmiş komple bir Ağ güvenliği araçları topluluğudur. insecure.org, THC (The Hacker's Choice) gibi sitelerin en yaygın 75 aracını içerir. Bunlardan bazıları
# ethereal
# kismet
# nessus
# nmap
# ntop
# snort
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Lineakconfig 0.3.2
Tanıtım:
Lineakd kullanarak çok işlevli klavyenizin ek tuşlarını kullanmak istiyorsanız, tuşların hangi işlevleri yerine getireceğini belirlemek için bu programı kullanabilirsiniz.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
LinEAK 0.8.4 Final
Tanıtım:
Linux'ta yaşanan donanım tanıtma sorunlarına bir çözüm. Son zamanlarda iyice yaygınlaşan "Internet Klavye"lerinizi linux altında tanıtabilirsiniz. Bu yazılım sayesinde klavyede bulunan fonksiyon tuşlarını kullanabilirsiniz. Beta sürümü olduğu için her klavyeyi tanıyamayabilir ama denemekte fayda var...
Programı grafik arayüz ile kullanmak için üreticinin sitesinden gerekli eklentileri de yüklemeniz gerekli. Aksi takdirde program sadece komut satırı ile kullanabilirsiniz.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Laptop Mode Tools 1.23
Tanıtım:
Linux çekirdeğinize,
kernel'e, yükleyerek kullanabileceğiniz, diz üstü bilgisayarınızın güç denetimini yönetebileceğiniz bir yazılım.
Laptop Mode, özellikle diz üstü bilgisayarını pili ile çalıştıranların, pil çalıştırma süresini daha da uzatmalarını sağlıyor. Bunu, disk sürücülerinin harcadığı elektriği kontrol altına alarak yapıyor. Mesela ilginç bir özelliği, mp3 dinlemek için,
RAMdisk'e şarkıyı kopyalayıp buradan çaldırarak, pili daha az tüketmiş oluyorsunuz, bilgisayarın kapağı kapalıyken.