Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-18-2008   #3
Üye

Üye No: 114

Seviye: 26 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Canlılık: 0 / 646
Çekicilik: 302 / 34197
Tecrübe: 87

Teşekkür

Teşekkürler: 0
0 Mesajina 0 Tesekkür Aldi
Rep
Rep Puanı : 753
Rep Gücü : 26
İtibar :
SAMSUN is a splendid one to beholdSAMSUN is a splendid one to beholdSAMSUN is a splendid one to beholdSAMSUN is a splendid one to beholdSAMSUN is a splendid one to beholdSAMSUN is a splendid one to behold

Click the image to open in full size. Karchiver 3.1.1

Tanıtım:
Linux için Winzip tarzı bir program. Bu yazılım ile zip ve benzeri biçimlerdeki dosyaları açabilir ve dosyalarınızı sıkıştırabilirsiniz. Arayüzü ve kullanımı Winzip ile aynı. Daha önce Winzip kullanmış kişiler bu programı kullanmakta asla zorluk çekmeyecekler. Daha önceden sıkıştırılmış tüm dosyaları açabilme özelliğine sahip. Program KDE 3.1 ve üstü masaüstlerinde çalışmaktadır. Programın diğer KDE masaüstü sürümleri için sitesine bakabilirsiniz.

Program Redhat ve Mandrake dağıtımlarının 8.0 ve üzeri sürümleri için RPM biçimindedir. Kaynak kodunu üretici sitesinden bulabilirsiniz.

Click the image to open in full size.

farenizin sağ tuşuyla tıklayıp 'Hedefi Farklı Kaydet'e basınız

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Click the image to open in full size. HJSplit for Linux 2.3

Tanıtım:
HJSplit yazılımının Linux işletim sistemi için olan sürümüdür.

HJSplit bir dosya parçalama ve birleştirme yazılımıdır. Zaman zaman bilgisayar kullanıcıları büyük boyutlu dosyaları çeşitli nedenlerden dolayı parçalara ayırma gereksinimi duyabilirler. HJSplit yazılımı bu işlevi oldukça başarılı biçimde yerine getirebilmektedir.

Ücretsiz olan yazılımın kullanımı da oldukça kolaydır. Yazılımın ana menüsü dört ayrı görevi tek tıklama ile yapabilecek biçimde tasarlanmış ve bu sayede çok güzel bir kullanıcı arayüzü sunulmuştur. HJSplit yazılımı ile parçalamış olduğunuz dosyaları tekrar birleştirme imkanınınız da bulunmaktadır. Herhangi bir dosya türü ya da boyutu gözetmeksizin tüm dosyalarınızda kullanabilirsiniz.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Click the image to open in full size. GNU nano 1.3.8

Tanıtım:
Bir yazı editörü olan Nano ile profesyonel olmayan yazı işlerinizi yapabilirsiniz. Grafik arabirime ihtiyaç duymaz, konsol üzerinden çalışır. Renkli yazı ve yedek alma desteğiyle kullanımı kolaylaştırır.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Click the image to open in full size. GnoRPM 0.96

Tanıtım:
Linux da program hazırlayanların çok işine yarayacak bir yazılım. Linux üzerinde hazırladığınız programları bu yazılım ile kurulum dosyası haline getirebilirsiniz. Yani windows da hazırladığınız dosyaları nasıl exe uzantılı kurulum dosyası haline getiriyorsanız linux dada bu program ile rpm haline getirebilirsiniz. Hemen hemen tüm linux programcıları paketleme işlemini bu yazılım ile yapıyor. Programlarınızı internet üzerinden dağıtacaksanız mutlaka bu yazılım ile paketleyin. Bu sayede kullanıcılar programınızı exe gibi tek tıklama ile kurabilirler. Bu yazılım tüm gnome masaüstüleri ile çalışan tüm linux sürümlerini desteklemektedir.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Click the image to open in full size. Glom 1.0

Tanıtım:
Glom, veritabanı oluşturabileceğiniz bir yazılım. Program ile oluşturduğunuz veritabanınıza eklemek istediğiniz kişinin adresi, telefon numaraları, resmi, doğum tarihini vs. gibi bilgilerini kaydedebiliyorsunuz. İsterseniz veritabanınızı listeleyebilir, aradığınız kişiyi kolayca bulabilirsiniz ya da liste ile ilgili raporlar alabilirsiniz. Ayrıca kişiler arasındaki ilişkileri belirtebilirsiniz ya da gruplar oluşturabilirsiniz. Program bunları kendisi yapabiliyor. Diğer bazı veritabanı programları ile uyumlu çalışabilir. Program dili olarak Python'u kullanır. Ayrıca çeşitli dillerde de çevirisi bulunmaktadır.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Click the image to open in full size. File Roller 2.6.1

Tanıtım:
Linux için Winzip tarzı bir program. Bu yazılım ile zip ve benzeri biçimlerdeki dosyaları açabilir ve dosyalarınızı sıkıştırabilirsiniz. Arayüzü ve kullanımı Winzip ile aynı. Daha önce Winzip kullanmış kişiler bu programı kullanmakta asla zorluk çekmeyecekler. Daha önceden sıkıştırılmış tüm dosyaları açabilme özelliğine sahip. Program tüm Gnome masaüstlerinde çalışmaktadır.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Click the image to open in full size. Electronics Optimizer 1.0.1 Beta

Tanıtım:
Electronics Optimizer, Java dili kullanılarak yazılmış bir devre tasarım aracı. İçerdiği kütüphaneleri kullanarak kolaylıkla devrelerinizi tasarlayabilirsiniz. İçinde bulunan yardımcı araçlar : Optimizer, Monte Carlo ve Worst Case Analysis

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Click the image to open in full size. EditPad Lite (Linux) 5.4.6

Tanıtım:
EditPad Lite, Linux ortamında sorunsuz olarak rahatça çalışabileceğiniz bir metin düzenleyicisidir. Metin dosyalarını açma, düzenleme, kopyalama, yapıştırma, yazdırma gibi işlemleri yapabiliyor. 16 tane son açılan dosyalar listesi ve Tab tuşu ile dosyalar arası geçiş gibi kısayolları da bulunuyor. İsterseniz Delphi, Sql, Basic vb. programlarını yazıp kaydedebilirsiniz. Bu uygulamayı ister not defteri olarak, ister HTML editörü olarak isterseniz de yazılım editörü olarak kullanabilirsiniz.

Not: Programın çalışması için sisteminizde libborqt-6.9.0-qt2.3, libborqt-6.9-qt2.3 bağımlılıklarının kurulu olması gereklidir. Bu bağımlılıklar indirdiğiniz paketteki libsklasöründedir.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Click the image to open in full size. Bzip2 1.0.2

Tanıtım:
Linux için en iyi şıkıştırma programı.Diğer şıkıştırma programlarına göre daha fazla şıkıştırıyor.

Not:Bu dosyayı linux da açmak için tar.gz kodu ee76864958d568677f03db8afad92beb

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Click the image to open in full size. Battery Monitor 0.4

Tanıtım:
Linux'ta kullanılmak için tasarlanmış, bilgisayarınızın pilinin durumunu takip edebileceğiniz bir araçtır. Çok fazla gösterişli bir arayüzü amaçlamadan hazırlanan bu yazılım, pil seviyesini resimdeki gibi ekranda görüntülüyor. Program, görüntülü olarak uyarının yanında, pil seviyesinin aşırı azalmış olması gibi, sesli uyarılar da yapabiliyor.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Click the image to open in full size. XPde 0.3.5 Beta

Tanıtım:
Linux işletim sisteminin arayüzünü Windows XP'ye benzeten bir yama. Simgeler, Başlat menüsü, pencereler ve birçok bölümdeki değişiklik hemen göze çarpıyor. Sırf Windows XP değil, Windows 98 ve 2000'den de esintilerle karşılaşmak mümkün. Beta sürümü olmasına rağmen hemen hemen hiç hatası bulunmuyor. Her Linux kullanıcısının rahatlıkla tercih edebileceği bir uygulama.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Click the image to open in full size. Akregator 1.0.2

Tanıtım:
Linux için yapılmış açık kaynak kodlu ve Türkçe destekli dünyanın en iyi RSS okuyucusu diyebileceğimiz bir yazılım.

RSS Nedir ;

RSS özel bir XML dosya şekli olup genellikle haber siteleri , forumlar ve bloglar tarafından kullanılan, yeni eklenen içeriğin kolaylıkla takip edilmesini sağlayan tekniktir. RSS Rich Site Summary kelimelerinin baş harflerinden oluşmuş bir kısaltmadır.

Internet kullanıcısı RSS teknolojisi ile düzenli olarak içerik sunan sitelere abone olabilir ve çeşitli RSS istemcileri sayesinde içeriği takip edebilir. Site yöneticisi veya sahibi bu hizmeti sunmak için bir takım teknik düzenlemeler yapmalı ve uygun formatta XML'i RSS istemcisi talep ettiğinde göndermelidir.

RSS olarak sunulan içerik web sitesinde sunulan içeriğin tamamını, özetini veya sadece başlığını içerebilir.

Başlıca Özellikleri ;

* RSS destekli sitelerdeki haberleri okuyabilirsiniz.
* RSS destekli forumlardaki forum başlıklarını ve izin veriliyorsa forum metinlerini okuyabilirsiniz.
* RSS destekli blogları okuyabilirsiniz.
* Türkçe karakterleri destekler.
* Yeni haber yada yazı geldiğinde sizi uyarır.
* Outlook Express yada Mozilla Thunderbird gibi bir kullanıma sahiptir.
* İstediğiniz siteyi sık kullanılanlara ekleyebilirsiniz.
* Tüm metinleri ve resimleri sitedeki formatı ile görüntüler.
* Metin boyutu ve görünüşü kötü olan yazıları istediğiniz şekle sokup öyle okuyabilirsiniz.
* Yazıları ve haberleri aldığınız sitenin okuduğunuz bölümüne ait link adresini yazının alt kısmında verir.
* Çok sayıda siteyi eklemenize ve kolaylıkla takip etmenize yarayan çok faydalı bir yazılımdır.

Kurulum ;

su
parola
./configure --enable-debug=full
make
make install

SAMSUN is offline SAMSUN isimli üyenin yazdığı bu Mesajı değerlendirin.   Alıntı ile Cevapla