Monoppix v1.1.8.0
Tanıtım:
Monoppix Mono teknolojisini yaygınlaştırmak amaçlı hazırlanmış Knoppix tabanlı Çalışan CD(LiveCD)'dir. Mono Linux/Unix işletim sistemlerinde .NET framework görevini yerine getirmek için tasarlanmış ücretsiz bir yazılımdır.
Monoppixin içeriği:
* Mono runtime environment, Derleyiciler ve class kütüphaneleri
* ASP .NET web sunucusu
* GTK# masaüstü uygulamarı (örnekler içerir)
* MySQL veritabanı
* Quicstarts ve Mono kılavuzları
farenizin sağ tuşuyla tıklayıp 'Hedefi Farklı Kaydet'e basınız
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Mepis 3.4-3
Tanıtım:
Debian tabanlı kurulum gerektirmeden çalışan çok sağlam bir linux dağıtımı. Bu dağıtım özellikle linux da kendini geliştirmek isteyenler için öneriliyor. Normal debian da grafik tabanlı kurulum yokken mepis'e grafik tabanlı kurulum eklenmiş. Mepis'i sisteminize kurup da kullanabilirsiniz.
Sürüm Özellikleri :
KDE 3.2.3
Kernel 2.6.15
Mozilla 1.7.2
OpenOffice 2.0.1
X 4.3.0
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Kubuntu 6.10 Beta
Tanıtım:
Kubuntu Ubuntu tabanlı Linux dağıtımıdır. Kubuntu, Ubuntu paketleri üzerine KDE masaüstü eklenerek oluşturulmuş dağıtımdır. Ubuntu üzerine KDE kurarak da Kubuntu elde edebilirsiniz, yada tam tersini.
Kubuntu geliştiricileri, Debian ve KDE geliştiricileri ile birlikte çalışarak Kubuntuyu oluştumak üzere Ubuntu'ya KDE eklemektedirler. Ubuntu denilince direk Gnome masaüstü olan Linux sistemi akla geldiği için KDE'nin 'K' harfi kullanılark karışıklığı önlemek için ismi Kubuntu olarak değiştirilmiştir. Aslında yeni veya farklı bir dağıtım değildir.
Kubuntu'da Neler var?
· KDE 3.4.2
· HAL desteği (flash diskler için)
· Ubuntu destekli donanım desteği
· OpenOffice.org 2 beta 2
· X.org 6.8.2
· Gwenview resim görüntüleyici
· amaroK müzik çalar
· K3b CD ve DVD yazıcı
· Konversation IRC sohbet araçları
· Kaffeine video oynatıcı
· Ve daha binlerce yararlı uygulama
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Knoppix Linux Live DVD 5.0
Tanıtım:
Doğrudan DVD veya CD sürücüsünden çalıştırılabilen ve hiçbir kurulum gerektirmeyen
Knoppix Linux, her türlü bilgisayarı (şifre korumalı olsun olmasın) açabilmesinin yanında bu yeni sürümüyle Dizüstü Centrino işlemcileri ile de rahatlıkla kullanılabiliyor. Bluetooth ve W-Lan bağdaştırıcılarını da destekleyen
Knoppix, tüm kablosuz ağ sistemlerini de tanıyor.
Knoppix, Boot (açılış) seçenekleri üzerinden yeni 2.6.12.4 kerneli ile açılabiliyor,
Türkçe de dahil olmak üzere onlarca dil seçilebiliyor, sabit sürücüden başlatılabiliyor ve NTFS disk bölümlerini de okuyup yazabiliyor.
ISO biçimi olarak innDireceğiniz dosyayı bir DVD'ye yazdıktan sonra yaklaşık
9GB boyutunda bir Linux sistemi ve onlarca programa da sahip oluyorsunuz. Bu programlardan bazıları:
2.6.12.4 Kernel Kaynak Kodu
KDE Masaüstü 3.4.1
Gnome 2.8
OpenOffice 2.0 Beta (B104) Ofis Paketi (Almanca ve İngilizce)
WIFI ve HW kurulum güncellemeleri
UnionFs güncellemesi
Sid güncellemesi
Abiword 2.2.7 ve Gnumeric 1.5.1
KOffice 1.3.5
Tüm yardımcı E-Kitaplar
Tümüyle yenilenmiş grafikler
Gimp 2.2.8 Resim işleme yazılımı
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Debian 3.1.r0a
Tanıtım:
Debian'ın kod adı Sarge olan son kararlı sürümüdür. Toplam 14 CD den oluşur, fakat sadece ilk CD si temel kurulum için yeterlidir. İndireceğiniz dosya x86 mimarili bilgisayarlar(Pentium işlemcili) için ilk CD’nin CD yazma kalıbıdır. Nero veya K3b tarzı CD yazma programlarıyla CD ye yazdırılması gerekir. Winzip veya fileroller gibi sıkıştırma programlarıyla açıp veri şeklinde YAZDIRILAMAZ.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Damn Small Linux 1.4
Tanıtım:
Cd'lerin yanısıra Flash Disk'ler üzerinden de çalışması için geliştirilen bu sistem amacına uygun olarak çok az yer kaplıyor. X arabirimini kullanarak az yer kaplamasına rağmen kullanıcılara grafik arayüzünün keyfini yaşatan bu ufak dağıtım, kolay kullanımıyla hafif Linux'lar arasında üst sıralarda.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
CCux Linux 0.9.8
Tanıtım:
CCux Linux, hemen hemen piyasadaki her işlemciyle uyumlu olarak çalışabilecek şekilde tasarlanıp, hazırlanmış bir işletim sistemi.
Kernel 2.6 çekirdeği kullanıyor. Oturum açma yöneticisi olarak
GRUB'u kullanıyor.
Yeni ve farklı bir linux dağıtımı denemek isteyen kullanıcılar için bir fırsat.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Byzantine OS 5.0 (04.08.06)
Tanıtım:
Byzantine Os, Cd'den çalışabilen bir linux dağıtımıdır. Herhangi bir sabit sürücüye ihtiyaç duymaz. Boyutu diğer cd'den çalışabilen linux dağıtımlarına göre daha küçüktür. Sistem gereksinimleri de nispeten daha azdır. Herhangi bir pc'de çalışabilir