Bir iki satir da kendi deneyimlerimden bahsedeyim. Alesta'nin basinda actigim karakterde önce Ates Vurus, ardindan Karanlik Vurus, ondan sonra da Ates Hayaleti'ni master yaptim. Sura karakterimi server acildiktan 1 - 1,5 ay sonra acmis olmama ragmen cok güclü hale geldi. Bir yandan ögrenirken bir yandan gelistirdim karakterimi. Uzun ugraslar sonuc Ates Vurus'u G1 yapabildim (malum pek para veremiyoruz oyuna). 65 lvl'da birakmaya karar verdim zira gerek Alesta'nin yapisi olsun, gerek oyunun dayattiklari olsun devam etmek zordu. Daha sonra Manas'da bedensel savasci ile oynadim ve biraz oyunu bilen bir bedensel savascinin asiri kolay bir sekilde inanilmaz paralar yapabildigini bizzat ögrendim. Orayi da benzer sebeplerden biraktim. Daha sonra Asena server'i acilinca ve Alesta'daki arkadaslarimin da orada basladigini duyunca muhabbet amaciyla oraya girdim ve su an orada devam ediyorum. Asena'da farkli bir skill siralamasi izliyorum. Bunun amaci hem diger skilleri daha yakindan tanimak, hem de tekrar ayni skillerle oynamayip sıkılma süremi biraz daha uzatmakti. Ilk olarak Karanlik Küre'yi actim. Ikinci sirada ise Hayalet Vurus'u acicam. (17 de master olmadi, binbir zorlukla bir tane gözlem bandi buldum lakin yine master olmadi. 17 de duruyor 10 gündür. Artik maasi alinca sifirlayacaz onu.) 3. sirada ise mecburen Ates Hayaleti'ne gidiyorum. 4. de Karanlik Koruma'yi acmayi düsünüyorum bir aksilik cikmazsa. Alesta'daki skill siralamamdan cok daha farkli bir skill siralamasi secmeme ragmen burada da (tabi itemlarin da etkisi var) gayet güclü oldugumu farkettim. Tabi ki bu da Kara Büyü'nün gücünü gösteriyor.
Sunu söylemek istiyorum, bu karakter cok güclüymüs aman bunu alayim diyerek baslarsaniz kisa bir süre sonra birakirsiniz oyunu. Onemli olan hangi karakterden daha fazla zevk alacaginizi düsünüyorsaniz, hangi oyun tarzini seviyorsaniz o karakterle oynamanizdir. Ben burada Kara Büyü olan veya olmayi düsünenlere yardimci olmak icin yazdim bunlari, kimseye kalkip Kara Büyü olun demek icin degil.
Uzun lafin kisasi (ki baya uzun oldu farkindayim) her karakterin farkli avantajlari ve dezavantajlari mevcut. Bu avantajlarin ve dezavantajlarin hangileri ne kadar size uyuyor önce buna karar verin ve karakterinizi ona göre secin. Ve unutmayin, bu sadece bir oyun.
Okuyan herkese tesekkürler.
|