Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-14-2007   #1
Üye

wolftum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye No: 1282

Seviye: 20 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Canlılık: 0 / 485
Çekicilik: 162 / 25522
Tecrübe: 43

Teşekkür

Teşekkürler: 0
0 Mesajina 0 Tesekkür Aldi
Rep
Rep Puanı : 11
Rep Gücü : 18
İtibar :
wolftum is on a distinguished road
wolftum - MSN üzeri Mesaj gönder
15 Samsung'dan 1 TB'lık sabit disk: SpinPoint F1

Hitachi ve Seagate'in ardından Samsung da 1 TB'lık (1000GB) sabit diskini piyasaya sunmuş durumda. Samsung'un 7200 devir dönen SpinPoint F1 serisi bu sabit diskler, 3 adet plakaya sahip (plaka başına 334 GB) ve 16 veya 32 MB tampon bellek taşıyacak (modele göre). Bu yeni seride 1 TB'lık modelin yanında 320, 500 ve 750 GB'lık modeller de olacak.

Seagate'in geçtiğimiz günlerde duyurduğu 1 TB'lık sabit diskinde 4 adet plaka kullanılıyordu ve yine ilk duyuru yapan firmalardan birisi olan Hitachi'nin 1 TB'lık diski 5 plakaya sahip idi. plakaya daha fazla verinin sıkıştırılması, performansa az da olsa olumlu yönde katkı sağlıyor ve nispeten 'daha sağlam' disk üretilmesini sağlıyor. Samsung, 5 plakaya kullanan bir sabit diski ile 1.5 TB'lık sabit diskini piyasaya sürebilir örneğin.

SATA-II yapısında olan Samsung SpinPoint F1'in kağıt üzerinde 8.9ms ortalama arama ve 4.17 ms gecikme süresi performansı var. Dikey kayıt teknolojisi ile veriler yazılıyor ve fiyat konusunda henüz bilgi yok. Örneğin Hitachi'nin 1 TB'lık sabit diski yurt dışında 450$ civarında bir fiyatla satılıyor ve markalar arasında fiyatlandırmalarda büyük farklar söz konusu olmayacaktır...

Click the image to open in full size.
wolftum is offline wolftum isimli üyenin yazdığı bu Mesajı değerlendirin.   Alıntı ile Cevapla