Geri git   CurcunaForum.Org > Kültür - Sanat - Tarih - Eğitim ve Uzay > Dünya ve Uygarlık Tarihi
Kayıt ol Yardım Topluluk

Dünya ve Uygarlık Tarihi Tarih hakkında bilinmeyenler burda.

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 03-16-2010   #1
Profil
Üye
 
-TheTveT* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Yaş: 35
Mesajlar: 2.648
Üye No: 15

Seviye: 41 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Canlılık: 0 / 1002
Çekicilik: 882 / 53096
Tecrübe: 10

Teşekkür

Teşekkürler: 0
0 Mesajina 0 Tesekkür Aldi
Rep
Rep Puanı : 1504
Rep Gücü : 36
İtibar :
-TheTveT* has a brilliant future-TheTveT* has a brilliant future-TheTveT* has a brilliant future-TheTveT* has a brilliant future-TheTveT* has a brilliant future-TheTveT* has a brilliant future-TheTveT* has a brilliant future-TheTveT* has a brilliant future-TheTveT* has a brilliant future
Standart Eski uygarlıkların kullandığı sayı birimleri

İlkçağ insanı (ilkel insanClick the image to open in full size. mağara insanı)Click the image to open in full size. rakam ve sayıları kullanmak ihtiyacını duymuştur. Bu devir insanlarıClick the image to open in full size. ihtiyaçlarını kaydedip saklamasını da biliyordu. Avladıkları hayvanların veya sürüsündeki koyunların sayılarını belirtmek içinClick the image to open in full size. yaşadıkları mağara duvarlarına çizikler çizmişlerClick the image to open in full size. bir ağaç dalına çentikler yapmışlardır. Bazen deClick the image to open in full size. ipe düğüm atmışlarClick the image to open in full size. veya çakıl taşlarını kullanmışlardır .

Bu devrinClick the image to open in full size. 13-15 yaşındaki insanıClick the image to open in full size. koyun ve geyik gibi varlıklarıClick the image to open in full size. ok gibi eşyaları sayabilmek içinClick the image to open in full size. ufak yuvarlak çakıl taşlarına sahip olmasıClick the image to open in full size. veya kesilmiş bir ağaç dalı (sopa) üzerine çentik yapması icap edecekti. Bir taş veya sopa Üzerinde işaretlenmiş bir adet çentikClick the image to open in full size. tek koyunu ifade ederdi. Belli bir zaman sonraClick the image to open in full size. eğer her bir taş veya çentik için bir koyun yoksaClick the image to open in full size. o insan bir veya birkaç koyunun kayıp olduğunu anlardı. Bu devrin insanları; sayıları bir yere kaydedip saklanmasını da biliyorlardı.


İlkçağ insanlarıClick the image to open in full size. sayılar için kil tabletler üzerine çizikler kazmayıClick the image to open in full size. veya kesilmiş ağaç dalına çentikler yapmaya başlamaklaClick the image to open in full size. ilk defaClick the image to open in full size. sayıları yazılı olarak ifade etmiş oluyorlardı. İlkçağ insanının kullandığı bu işaretlerClick the image to open in full size. rakam ve sayıların ilk yazılı ifadeleridir.


Bunların yanında; ilkel insanlarClick the image to open in full size. sayıları belirtmek içinClick the image to open in full size. değişik ses ve kelimeler de kullanmışlardır. Bugün sayıları belirten standart hale gelmiş sembol (şekil) ve sözcükler vardır. Günümüzde; sayılarClick the image to open in full size. hem 1Click the image to open in full size. 2Click the image to open in full size. 3Click the image to open in full size. … gibi sembollerle ve hem de; birClick the image to open in full size. ikiClick the image to open in full size. üçClick the image to open in full size. … gibi kelimelerle ifade edilmektedir. Bugün dört adet kalemiClick the image to open in full size. “dört kalem” kelimesi ile belirtip “4″ sembolü ile gösterebiliyoruz.

Bilinen en eski sayma sistemlerinden biriClick the image to open in full size. Eski Mısırlılara ait olanıdır. Eski Mısırlıların kullandıkları resim yazısının (hiyeroglif) başlangıç tarihiClick the image to open in full size. M.Ö. 3300 yılına kadar geri gider. Eski Mısırlılara ait sayma sistemiClick the image to open in full size. ilkçağ mağaraClick the image to open in full size. insanının önceleri kullandığı sayma sisteminin gelişmiş şeklidir.

Eski Mısır aritmetiği hakkındaki bilgilerimizClick the image to open in full size. papirüs tomarlarından elde edilmektedir. Bugün bu papirüsler; bilim tarihindeClick the image to open in full size. M.Ö. 1900-1800 yılları için adlandırılanClick the image to open in full size. Kahun ve Berlin papirüsleri ileClick the image to open in full size. M.Ö. 1700 ile 1600 yılları için adlandırılan Hiksoslar Devrinden M.Ö. 1788-1580 kalma Rhind ve Moskova matematik papirüsleridir. Mısır matematiği hakkındaki diğer kaynaklarClick the image to open in full size. birkaç parşömen tomarı ile kil ve tahta tabletlere dayanmaktadır.


Eski Mısır’da rakam ve sayılar bazı sembollerin (şekillerin) yan yana gelmesiyle ortaya çıkıyordu. Bütün rakamlarClick the image to open in full size. 7 değişik şeklin bir araya gelmesiyle ve yazım biçimi deClick the image to open in full size. sağdan sola doğru ifade ediliyordu.
-TheTveT* is offline -TheTveT* isimli üyenin yazdığı bu Mesajı değerlendirin.   Alıntı ile Cevapla
 

Etiketler
birimleri, eski, kullandigi, sayi, uygarliklarin


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.